Barna Centre

Barna Centre

Lloguers Comercials i Coronavirus: REbus Sic Stantibus

March 24th. 2020

Des de Gremis i Associacions s'ha posat a disposició de tot el sector un model de carta que els llogaters afectats pel tancament i la paralització dels negocis faran arribar als propietaris dels seus locals. Es demana que no s’hagi d’efectuar el pagament del lloguer mensual mentre els negocis hagin d’estar obligatòriament tancats al públic, des de la posada en marxa de l’estat d’alarma el 14 de març.

A la carta, es fa referència a la clàusula “rebus sic stantibus”, la qual permet interrompre temporalment les obligacions entre arrendador i arrendatari si es produeix una situació sobrevinguda radicalment imprevisible que impedeixi complir amb allò que s’havia acordat. 

El tancament forçós dels negocis ha obligat en nombrosos casos a tramitar expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) però el tema del lloguer és una despesa determinant per la perdurabilitat de les empreses.

En el cas del lloguer, tractant-se d’un contracte entre privats, caldrà arribar a un acord i s'insta als governs i al sector immobiliari a facilitar-lo. 

Our members

Scala Dei
Hotel Gótico ****
Cereria Gallissà
Barret Addictes
Tomás Colomer
Aragaza
Enrique Tomas
Loading...
x
X