Barna Centre

Barna Centre

Ja és aquí el Bo Cultural Jove 2022

1 de agosto de 2022

Des del passat 25 Juliol està disponible el bo cultural per als joves de 400 euros, tal com ho havia anunciat el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, els dies previs.

En què consisteix aquest bo cultural?

Es tracta d'una targeta moneder, amb què els beneficiaris podran gaudir d'experiències i productes culturals, amb aquestes condicions:

●        Un màxim de 100€ en productes físics: llibres, diaris, música, etc.

●        Fins a 100€ en productes o serveis digitals: subscripcions a diaris en línia, podcast, videojocs o plataformes de continguts en streaming.

●        Els 200€ restants poden anar destinats a activitats relacionades amb les arts escèniques: teatre, òpera, cinema, dansa, museus, etc.

Qui es podrà beneficiar d'aquesta iniciativa?

Podran inscriure's per obtenir el bo tots aquells joves que compleixin 18 anys aquest 2022.

Com es pot sol·licitar aquest bo?

El termini màxim per sol·licitar-ho és fins al pròxim 15 d'octubre.

Com a requisit previ a la sol·licitud del bo, cal donar-se d'alta al certificat digital o utilitzar el sistema d'autenticació "cl@ve".

Un cop completat aquest pas, es pot accedir a la web del Bo Cultural Jove i triar els productes que es volen consumir (dels establiments adherits).

Com registrar-se com a comerç o entitat adherida al programa?

Ja està obert el registre per a totes aquelles empreses i entitats que es vulguin adherir i que siguin reconeguts com a negocis a on es pot bescanviar els bons culturals.

Podeu iniciar el tràmit en aquest enllaç, en el cas que oferiu algun d'aquests productes i estigueu interessats a participar-hi.

Quines són les activitats subvencionables mitjançant el bo cultural?

Es consideren activitats subvencionables per aquesta iniciativa, l'adquisició dels productes, serveis i activitats culturals (realitzades per entitats adherides), que es detallen a continuació:

●        Arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals: entrades i abonaments per arts escèniques, música en directe, cinema, museus, béns integrants del patrimoni històric espanyol, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals, fins a un màxim de 200 euros per beneficiari.

●        Productes culturals en suport físic: llibres; revistes, premsa, o altres publicacions periòdiques; videojocs, partitures musicals, discos de vinil, CD, DVD, o els coneguts com a Blu-ray, fins a un màxim de 100 euros per beneficiari.

●        Consum digital o en línia: subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audiolectura, o audiovisuals, compra d'audiollibres, compra de llibres digitals, compra de cançons o àlbums digitals a través de plataformes de venda de música, subscripció per a descàrrega de fitxers multimèdia (els coneguts com a podcasts), subscripcions a videojocs al núvol o en línia, subscripcions digitals a premsa, revistes o altres publicacions periòdiques, fins a un màxim de 100 euros per beneficiari.

Activitats o adquisicions considerades NO subvencionables:

●        Productes de papereria; llibres de text curriculars, ja siguin impresos o digitals

●        Equips, programari, maquinari i consumibles d'informàtica i electrònica

●        Material artístic

●        Instruments musicals

●        Espectacles esportius i taurins

●        Moda

●        Gastronomia.

●        Productes que hagin estat qualificats com a X o pornogràfics de conformitat amb el sistema de regulació de continguts aplicable a cada producte

Aquest bo cerca promoure els hàbits culturals en els joves, però fonamentalment reactivar el sector cultural que ha quedat molt tocat després de la pandèmia. Esperem que sigui un èxit i que compleixi els dos objectius.

Nuestros socios

Hostal Santa Ana
Empremtes de Catalunya
Coworking
El Cafè d'En Victor
Caelum
Miret 1919
Farmàcia Santa Anna
Cargando...
x
X