Barna Centre

Barna Centre

Festival Films de Dones

· ¿Dónde? Espai Bonemaison
· ¿Cuándo? Del 19 de mayo al 5 de junio de 2011

Uns cinquantena de films acuradament seleccionats entre les millors produccions audiovisuals fetes per realitzadores d'una desena de països d'arreu del món configuren la programació de la mostra d'enguany. El festival està format per aquestes seccions: Panorama Ficcions, Panorama Documentals, Clàssiques, El sexe dels àngels i Curts en femení. Entre les seccions específiques de l'edició 2011 trobem Militàncies de la memòria, Cecilia Mangini. Visió i passió, No wave i Anomia.

Al Panorama Ficcions podrem veure Die Fremde (L'extranya) de Feo Aladag que aquest passat dilluns es preestrenà als Verdi gratuïtament i que s'estrena el proper divendres 13 i que parla de la violència familiar a les famílies turques, tant al seu país com en el cas de les famílies emigrades. També podrem veure la galardonada Elisa K de Jordi Cadena i Judith Colell i Meek's Cuttof de Kelly Reichardt que vam poder veure a la primera edició del passat D'A. Festival de Cinema d'Autor de Barcelona.

De la secció Panorama Documentals destaquem l'esmentat de Le Tigre que obre el festival d'enguany i el Women Art Revolution!: a Secret History de Lynn Hershman Leeson que documenta com el moviment artístic feminista amb cosignes polítiques ha transformat el panorama artístic i cultural actuals. A més visitaran el festival María Zafra, Virginia Garcia del Pino, María Ruido i Marta Vergonyós, entre d'altres, que compartiran amb el públic les diverses perspectives, temàtiques i estètiques que ofereix l'imaginari audiovisual femení.

A la secció Clàssiques, en què es presenten anualment les produccions d'algunes de les directores de referència de la Mostra, enguany es recupera el film Dorian Gray im Spiegel der Boulevardpress d'Ulrike Ottinger i de la secció El sexe dels àngels Talking Heads (Muslim Vomen) de Fathima Nizaruddines, secció en què es programen produccions que tenen com a eix comú reflexions al voltant del lesbianisme, la transsexualitat, les dones musulmanes o els orgasmes de les dones.

A la secció Cecilia Mangini. Visió i passió a part d'una conversa amb Cecilia Mangini com a activitat paral·lela es programaran 6 curtmetratges (Ignoti alla città, Stendali, Maria e giorni, La canta delle Marane, Felice Natale, Essere done i V&V) i el llarg All'armi siam fascisti.

A la secció la Militàncies de la memòria es projectaran un seguit de documentals que parlen de polítiques, militàncies i memòria i a la secció Anomia. Elogi i refutació de la memòria amb la col·laboració de Virginia Villaplana i Montse Romaní es projectaran un conjunt de pel·lícules que tenen com a denominador comú indagar en renovades estratègies de representació de la memòria i les narratives de gènere. També la Mostra torna a programar la secció Curts en femení on el públic podrà gaudir d'un variat programa de curtmetratges i dir la seva a Vídeo del minut: un espai propi, on les participants enregistren, en un sol pla seqüència d'un minut de durada, la seva mirada al voltant del tema d'enguanyi que té com a resultat final un film col·lectiu.

Les projeccions ompliran durant aquests deu dies la Filmoteca de Catalunya, l'Espai Bonemaison i el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, i també la plaça de la Virreina al barri de Gràcia, per a la inauguració del festival, i el CCCB per a projeccions i activitats especials.

Nuestros socios

Complements Sales
Òptica Sisquella
Hotel Rialto ****
Bar del Pi
Agüelo Taberna
Coworking
Ganiveteria Roca
Cargando...
x
X