Barna Centre

Barna Centre

Pessebres absents, artístics, tradicionals i humorístics al centre històric

December 15th. 2021

Les festes de Nadal al centre històric de Barcelona sempre han estat marcades pel pessebre artístic de la plaça de Sant Jaume, una proposta que enguany no fuig de la polèmica però sí abandona, per disgust de tothom, el seu punt neuràlgic tradicional a la plaça Sant Jaume. 

Al llarg dels carrers de Jaume I i de Ferran però, a banda i banda de la plaça de Sant Jaume, es poden trobar petites intervencions pessebrístiques de diferent format en els paradors de 23 establiments comercials i al llarg de balcons d'aquests carrers, gràcies a la col·laboració de les Associacions de Comerciants de Jaume I i de Ferran, iniciades al mes de juliol amb l'ICUB, qui en cap moment no van ser informats però de l'absència del pessebre central i van cedir des d'espai a la façana a part del seus baixos comercials, en la creença de que es tractava d'una ampliació del pessebre central.  Expressada a diferents mitjans la voluntat de l'autor, Jordi Darder, de no voler agradar a tothom, es pot dir que ha assolit amb èxit i escreix el seu objectiu. 

Per sort al Barri Gòtic, la tradició del Nadal sempre perviu i protagonitza un any més el pessebre al Museu Marès, que des del 27 de novembre fins al 2 de febrer, mostra al públic una proposta més tradicional del pessebre. Enguany aprofita les restes romanes de la ciutat per convertir-les en les diverses escenes del naixement, i alhora ret homenatge a Luci Minici Natal Quadroni, el primer campió olímpic barceloní. El pessebre és obra de l’Associació de Pessebristes de Barcelona.

I ben a prop, a La Casa dels Entremesos, es presenta un pessebre ben divertit i singular, obra dels Pessebristes de Ciutat Vella que recreen escenes diferents amb uns personatges ben singulars: gegants, bestiari i grups de dansa tradicionals, tots ells figures que al llarg de l’any comparteixen espai en aquesta entitat ubicada a la plaça de les Beates, al barri de Santa Caterina

Our members

El Mos
La Bufanda
Antiga Casa Sala
La Veintinueve
Estamperia Sant Josep
Caganer.com
Galeries Maldà
Loading...
x
X