Barna Centre

Barna Centre

Official word about trading hours

July 5th. 2012

Barna Centre vol expressar el seu suport a la Generalitat de Catalunya en la defensa del model de comerç català i en la seva atribució de competències.

Catalunya disposa d’un model comercial característic, compromès i de qualitat, amb una important funció social, que contribueix a l’equilibri territorial i a garantir unes pràctiques associades que contribueixen a millorar les condicions de l’entorn físic i social. Un model comercial que aporta el 12% de la riquesa del país, crea llocs de treball, és reconegut internacionalment i que atreu el turisme de tot el món.

Un comerç variat i amb diferents formats, de qualitat, professional, però que és sobretot un comerç pròxim que fomenta la convivència, la seguretat i el dinamisme de les ciutats i pobles de Catalunya.

La invasió de competències, per part de l’Estat a Catalunya és un fet recurrent amb el que des de la nostra entitat no podem estar d’acord. No oblidem que Catalunya va ésser la pionera en legislar una matèria de comerç interior, tan en relació als horaris, com també en pràctiques comercials i equipaments comercials.

El debat al voltant dels festius, però, ja fa temps que estava obert a nivell intern. Conforme a la legalitat vigent a Catalunya, s’han començat a elevar peticions de diversos Municipis ( La Roca, la Sénia, Figueres, es parla que Badalona també ho vol fer) perquè la Direcció General de Comerç de la Generalitat els declari municipis turístics i permeti l’obertura del seu comerç els diumenges.

Aquesta tendència creixent, afectarà les vendes de la ciutat de Barcelona d’una manera que no pot menys que preocupar-nos. Mantenir silenci al voltant d’aquest difícil debat, entretant proliferen les declaracions de municipis turístics a prop, no farà més que perjudicar-nos.

Que la ciutat de Barcelona és el municipi de destinació turística més important de Catalunya i del Sud d’Europa és un fet que ningú no pot negar. La dificultat és que com a ciutat agrupem realitats i barris amb característiques molt diferents, i per aquest motiu, la meva proposta ha estat sempre que es diferenciés una zona que clarament funciona com a destinació turística enfront d’altres que clarament no ho són.

Tots els comerciants de Barcelona som conscients del maltret consum intern i també que trigarà a recuperar-se, per això demanem mesures de l’Administració Pública per poder trobar solucions que reverteixin en la millora del consum de les famílies del nostre país i a crear nous llocs de feina.

Els comerciants del centre de la ciutat també hem de fer una petició afegida i és que s’estudiï com incrementar la despesa del turista que arriba a la ciutat i aprofitar aquest fluxe econòmic. Incorporar les compres en diumenge dels turistes que ens visiten, és un fet que no podem menystenir, sobretot quan en d’altres ciutats catalanes ja s’accepta.

No podem permetre que es vagin declarant municipis turístics al voltant de la ciutat de Barcelona i mantenir-nos impassibles, veient com s’altera el mapa competencial de Catalunya. Pensem que, o bé es modifica la llei i no obre ningú (opció vàlida en països com Alemanya), o bé, cal tenir en compte el caràcter turístic de la ciutat de Barcelona.

Our members

Scala Dei
Ganiveteria Artero
Grup Saba
Salewa
Oysho
Òptica Sisquella
Pans & Company
Loading...
x
X