Barna Centre

Barna Centre

Novetats del Pla d'Usos de Ciutat Vella

April 13th. 2018

El Pla d'Usos de Ciutat Vella 2018 ja est vigent. Aquest s el sis Pla dUsos del districte de Ciutat Vella i el nou document mant lesperit de restricci i proclama una voluntat poltica molt explcita de donar resposta a les necessitats actuals del venat, per tal que aquest no se senti desplaat a causa del monocultiu dusos turstics ila contaminaci acstica.
A ms dels establiments de pblica concurrncia (bar i restaurants, etc) restringeix per primera vegada els establiments destinats a activitats turstiques i els de vehicles de mobilitat personal, tot limitant lobertura dels primers i condicionant la dels segons. Tamb divideix entre activitats dirnes i daltres amb impacte nocturn i imposa restriccions a les que generen molsties i poden afectar a la salut.
El document definitiu compta amb algunes modificacions respecte a linicial desprs del procs dexposici pblica. Les principals modificacions desprs del perode dallegacions han estat la incorporaci de la condici de superfcie mnima dels establiments, lampliaci de la superfcie mxima dels restaurants de 100 a 150 m2 i lobligatorietat de comptar amb una cdula a la porta de lestabliment que ha dincloure les dades bsiques del mateix, aix com, en alguns casos, lapertura de supermercats de ms de 400 m2 o el fet que les noves activitat no puguin comptar amb magatzem externs.
Novetats del Pla dUsos 2018
Amb el nou Pla dUsos, sanullen les diferents zones i el districte es tracta com una unitat nica (llevat la Rambla i el Port). Ara no es t en compte el nombre destabliments sin que es marca una srie de m2 dedicats a les activitats i condicions necessries a complir per part de les noves activitats, que, a ms es divideixen en dos grans grups en funci del seu impacte nocturn.
Els establiments culturals, espectacles sense impacte acstic i el comer de proximitat tenen condicions ms flexibles i se nafavoreix la seva implantaci al territori. En canvi, no es permet lobertura de nous establiments vinculats a loci nocturn (discoteques, sales de festes, bingos, casinos, sales recreatives, locutoris, karaokes) ni establiments de serveis turstics.
Els nous establiments estan condicionats pels segents parmetres:
Densitat: A partir de laplicaci de dos nous radis de densitat, en funci del tipus dactivitat i del seu impacte nocturn, sofereix un control ms acurat tant sobre la saturaci com la dimensi de les activitats.
Superfcie mxima: Sestableix una superfcie mxima per adequar algunes activitats a lestructura urbana, mantenir la diversitat dusos i controlar limpacte de determinats establiments de gran dimensi.
Edifici vulnerable: En mbits de vulnerabilitat residencial extrema i acusada, la implantaci de les activitats queda condicionada a lexistncia del certificat didonetat tcnica de ledifici.
Amplada de viari: Algunes activitats es regularan en funci del nivell de tolerncia del carrer en base a la seva amplada.

Our members

Vamvaki - Nature Lifestyle
JBP
Toni Pons
Barcelona Duck Store
Bosanova
Barret Addictes
Martelie
Loading...
x
X