Barna Centre

Barna Centre

Línia d’avals de l’ICF i Avalis per facilitar liuiditat a les empreses

March 20th. 2020

La Generalitat de Catalunya va anunciar el passat 16 de març, una línia d’avals de 1.000 milions d’euros adreçat a empreses i autònoms que hagin vist afectada la seva activitat per la situació d’emergència del Covid-19 .

Aquesta línia d’avals, establerta a través de l’Institut Català de Finances i Avalis, va dirigida a facilitar liquiditat a les empreses catalanes que estiguin patint l’impacte del coronavirus. Tot i què entenem que no soluciona l’impacte econòmic del covid-19, ja que l’endeutament condicionarà els exercicis posteriors, és una solució per la pervivència de l’empresa. Es recomana calcular l’impacte econòmic corresponent a 8 setmanes d’activitat.

Us informem dels dos nous requisits d’accés i destí, que el govern ha puntualitzat aquest divendres, 20 de març, :

l’aplicació d’aquest préstec no pot anar destinada a compromisos financers anteriors, sinó sempre a nou finançament;
l’import mínim del préstec no serà de 100.000 euros, sinó de 50.000 euros.

Només poden accedir les empreses que NO estiguin fent reduccions de plantilla però el préstec SÍ és compatible amb un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), ja que l’objectiu de l’expedient temporal és mantenir la plantilla, mitjançant la suspensió dels contractes de treball i no la seva extinció.

Les condicions generals del préstec i de l’aval són:
-Un període total de 4 anys dels quals 1 és de carència
-Sense comissió obertura.
-Sense comissió cancel·lació d’aval.
-Tipus màxim: Euríbor més diferencial fins a 2,5 punts.
-Comissió anual de l’1% de la quantitat avalada (impacte del 0,75 % sobre l’import del préstec).

Pels autònoms i microempreses per a qui no siguin adequades aquestes condicions, ja que fixen un import bastant elevat, o que no compleixin els requisits per haver hagut de reduir plantilla, cal recordar què poden recòrrer a la línia d’avals habitual que la Generalitat ofereix a través també d’ ICF i d’Avalis: imports entre 25.000 i 250.000€ per circulant (5 anys) o per inversió (10 anys)

Our members

Aroa
Brandy Melville
Buenas Migas
Cortefiel
Arquia Banca
Aragaza
Administración de Loteria 57
Loading...
x
X