Barna Centre

Barna Centre

L'Executiu activa una línia d'ajuts directes de dos milions d'euros per donar suport a microempreses i professionals del sector turístic afectats per la COVID-19

April 1st. 2020

S’acaben de publicar per part de la Generalitat de Catalunya una línia d'ajuts destinada als negocis del sector turístics que s'han vist afectats per la situació actual amb la Covid-19. L'ajut consisteix en un únic pagament a bestreta de 2.500 euros, destinat principalment a aquelles empreses amb una estructura reduïda i una facturació menor, que el limita per accedir a altres ajudes.

Aquest ajut és compatible amb altre ajudes, a excepció d'aquells que tinguin com a causa final o siguin derivats d'un tancament definitiu de l'activitat. Aquesta exclusió és perquè  una de les condicions és la posterior justificació del fet que aquesta ajuda s'ha utilitzat per pagar elements que facin mantenir l'activitat econòmica.

Els negocis que es poden inscriure en aquesta ajuda són els següents:

-Establiments d'allotjament turístic.

-Guies de turisme

-Empreses de mediació

-Establiments i activitats d'interès turístic.

Les condicions i els criteris d'exclusió per poder accedir queden exposats en aquests punts:

-Màxim de 5 treballadors i una facturació anual de màxim de 500.000€.

-Acreditar estar donats d'alta al Registre Turístic de Catalunya ( en el cas d'estar obligats a ser-hi) i degudament legalitzats com a mínim des del 15 de març del 2019.

-Caldrà que mantinguin l'activitat com a mínim un any després de l'atorgament de l'ajut.

-Per justificar aquest ajut, en el termini màxim d'un any, des de la data del seu desemborsament, els beneficiaris hauran d'aportar factures i rebuts per l'import atorgat, corresponents a despeses generals pròpies de la seva activitat: lloguers, quotes de préstecs o d'hipoteques, proveïdors, serveis bàsics, subministraments, sous, etc.

Des de Barna Centre estem a la vostra disposició per ajudar-vos en la tramitació d'aquests ajuts i per continuar informant de qualsevol novetat envers les ajudes per superar aquesta situació. Animem a tots els que compliu les condicions en presentar la sol·licitud, per tal de poder continuar l'activitat, ja que aquesta ajuda no representa cap moratòria de pagaments, sinó que correspon a un suport real que des de l'entitat no deixem de demanar per a tots els comerços afectats.

Our members

Machiroku
Oysho
Bershka
El Corte Inglés
New Yorker
Conesa Papereria
Ohla Hotel
Loading...
x
X