Barna Centre

Barna Centre

La Primera cursa infantil adaptada es farà al Gòtic durant les Festes de Sant Roc, les més antigues de la ciutat!

August 2nd. 2021

El proper 14 d'agost, a les 10 del matí, dins els actes de les festes de Sant Roc, tindrà lloc la primera cursa infantil adaptada a la ciutat de Barcelona.

Aquesta iniciativa, que ha tingut un gran suport a les xarxes socials, neix de la proposta de Noemí Font, mare d'una nena de 6 anys amb espina bífida que necessita un caminador per desplaçar-se. Aquesta realitat li ha fet adonar-se de la manca d'espais i recursos perquè les criatures amb un handicap motriu puguin fer activitats esportives i de lleure a prop de casa com ho faria qualsevol infant.

Per això, inspirant-se en l'exemple de l'associació sevillana Carros de Fuego, la Noemí va llançar a les xarxes la proposta d'una cursa per a infants amb caminadors. La resposta ciutadana va ser immediata i diversos col·lectius es van posar en marxa per tirar endavant als seus barris curses adaptades específicament per a mainada

Entre els col·lectius que van adherir-se a la idea des del primer moment i es van posar en marxa per tirar endavant les curses hi havia el teixit veïnal i comercial del barri Gòtic. La plataforma ciutadana Fem Gòtic i l'associació de comerciants Barna Centre van impulsar la celebració d'una cursa infantil adaptada al barri, que va trobar la col·laboració de l'Associació de Festes de la Plaça Nova, encarregada d'organitzar les activitats de les festes de Sant Roc, les més antigues de Barcelona.

Així, les festes de Sant Roc, celebrades des del 1589 i declarades Festa Patrimonial d'Interès Nacional, acolliran una nova activitat que se sumarà a les ja tradicionals: la I Cursa Infantil Adaptada, oberta no només a residents al barri, sinó a qualsevol infant amb dificultats motrius en el desplaçament.

La Cursa

La cursa infantil adaptada és una pràctica esportiva d'autosuperació : la mainada no competeixen els uns amb els altres, sinó amb si mateixos, motiu pel qual, les distàncies a recórrer venen marcades per la seva pròpia situació física i poden ser de 10m, 20m o 30m.

Està pensat per a nenes i nens amb caminadors, cadires de rodes, ferul·les o dificultats de motricitat en general, fins a un màxim de 30 participants.

Adjuntem l’enllaç del formulari de inscripció https://forms.gle/KukDhALfWC95M2Xx9.

Està habilitada l’adreça  [email protected]  també per consultes i col·laboracions.  

Tothom hi guanya quan es col·labora!

Amb una resposta ciutadana exemplar que ha donat grans mostres d’afecte i de interès en els seus oferiments de col·laboració, estem aconseguint reunir els elements del pack de benvinguda i els premis per tots els nostres atletes de la Cursa, així com les col·laboracions necessàries perquè aquesta es desenvolupi en les condicions necessàries.   La imatge de la cursa ha estat creada per Dani Farràs Berdejo, veí de Ciutat Vella, i per  l’il·lustrador Miguel Gallardo, també veí del Gòtic. 

Les imatges s’imprimiran en les samarretes, gorres i bosses que s’entregaran als participants i que com la resta d’obsequis, han estat oferts via xarxes per empreses i particulars o per establiments del barri. 

També disposarem de dues àrees de descans properes perquè la mainada pugui anar al bany o descansar uns minuts, oferiment de Ca la Dóna (C/Ripoll) i de l’Hotel Colón. Comptarem també amb la presència voluntària d’infermeres i d’un pediatra, així com d’un presentador que retransmetrà i animarà la trobada. 

Topics #accessibilitat #cursainfantil #cursaadaptada #SantRoc

Our members

Hotel Neri ****
Arquia Banca
Tascón
Bilbao - Berria
Marcs Arias sl
Mercería Santa Anna
Lucas Complements
Loading...
x
X